Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی در خصوص بیشترین دمای ثبت شده استان در سالجاری، گفت: روز ۱۳ تیرماه دمای ۴۳ درجه بالای صفر در جلفا به ثبت رسیده است.

علی دولتی‌مهر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که میانگین بارش استان از اول مهر۹۹ تا ۲۰ تیر۱۴۰۰ برابر ۲۱۷ میلی متر بوده است، اظهار کرد: میزان بارش بلندمدت استان در طول مدت مشابه این دوره زمانی ۳۰۲ میلیمتر و سال گذشته نیز ۲۹۴ میلی متر بوده که بر این اساس بارش امسال نسبت به بلندمدت ۲۸ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیشترین کاهش بارش‌های استان نسبت به بلندمدت مربوط به چاراویماق ۴۶ درصد کاهش، هشترود با ۴۳ درصد کاهش، مراغه با ۴۱ درصد کاهش، عجبشیر با ۴۰ درصد و بستان آباد  ۳۸ درصد کاهش بوده است.

وی تصریح کرد: تبریز نیز در طول این مدت، میانگین بارندگی ۲۳۹ میلیمتر را ثبت کرده و میانگین بارش این شهر در بلندمدت ۲۶۲ میلیمتر و در مدت مشابه سال گذشته ۲۶۰ میلیمتر گزارش شده است.

دولتی‌مهر با بیان این‌که کمترین میزان کاهش بارش مربوط به شهرستان مرند بوده که در این مدت تغییر چندانی نداشته است، ادامه داد: حوضه دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی (قسمت شرق دریاچه) نیز از اول سال زراعی تاکنون میانگین بارش ۱۴۱ میلیمتر را تجربه کرده که نسبت به بلندمدت با ۲۲۷ میلیمتر بارش، ۳۸ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۲۱ میلیمتر، ۳۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی در خصوص وضعیت دمای استان در طول سال زراعی جاری، گفت: میانگین دمای استان از اول مهرماه ۹۹ تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۰ برابر ۱۰.۵ درجه سانتی گراد بوده که نسبت به بلندمدت با ۸.۳ درجه دما، افزایش ۲.۲ درجه‌ای و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۹.۳ درجه، افزایش ۱.۲ درجه‌ای داشته است.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان شرقی با بیان این‌که اکثر نقاط استان افزایش دما را در طی این مدت نشان می‌دهند، افزود: میانگین دمای شرق دریاچه ارومیه نیز در طی این مدت برابر  ۱۲.۲ درجه سانتی گراد بوده که نسبت به بلندمدت با دمای ۱۰.۵ درجه، برابر ۱.۸ درجه افزایش داشته است.

وی یادآور شد: دمای تبریز نیز در طول سال زراعی جاری نسبت به بلندمدت  ۱.۹ درجه افزایش یافته است.

وی با بیان این‌که روند کاهش بارش‌ها و افزایش دما تا پایان سال زراعی جاری ادامه خواهد داشت، گفت: انتظار داریم که در مرداد ماه موج‌های جدید گرمایی وارد استان شوند. این روند طبیعی بوده و تداوم هم خواهد داشت اما امیدواریم در سال زراعی آتی بارش‌ها به حد نرمالی برسند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هواشناسي خشكسالي نسبت به بلندمدت آذربایجان شرقی سال گذشته سال زراعی مدت مشابه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش دمای هوا در استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه فعالیت سامانه ناپایدار در استان همچنان تا اوایل وقت فردا ادامه دارد، پیش بینی کرد: تا اواسط هفته آینده جوی پایدار بر استان حاکم خواهد شد.
لیلا امینی افزود: فعالیت این سامانه امروز به صورت ابرناکی، گاهی مه آلودی هوا و وقوع تند باد لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود و احتمال بارش باران و رگبار پراکنده بهاری توأم با رعد و برق، در مناطق مستعد احتمال تگرگ و تنش دمایی وجود دارد.
وی ادامه داد: اوج فعالیت سامانه امروز و در مناطق شمال و شرق و تا حدودی جنوب استان خواهد بود.
لیلا امینی گفت: کماکان آبگرفتگی معابر و جاری شدن سیلاب‌های محلی و طغیان رودخانه فصلی به ویژه در مناطق شمال و شرق استان مورد انتظار است.
رئیس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه بیشینه دما در ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق به ویژه شرق و شمال استان بین سه تا پنج درجه کاهش دارد، افزود: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به ۲۳ درجه سلسیوس بالای صفر و کمینه آن بامداد فردا به ۱۰ درجه سلسیوس بالای صفر می‌رسد.
وی ادامه داد: خور و بیابانک با بیشینه دمای ۲۵ درجه سلسیوس بالای صفر و خوانسار با کمینه دمای چهار درجه سلسیوس بالای صفر به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط استان خواهند بود.
لیلا امینی گفت: تحکیم انواع سازه‌ها، نداشتن صعود به ارتفاعات، کوهنوردی و گردشگری، نداشتن توقف در بستر مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها، محافظت از محصولات کشاورزی، هر نوع اقدام احتیاطی دیگر با توجه به فصل بارش، اقدامات لازم توسط مسئولان جهت لایروبی و پاکسازی کانال‌ها و مدیریت راه‌ها، مدیریت کوچ عشایر و صنعت کشاورزی توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • کاهش دمای هوا در استان
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی